Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre vårt nettsted og gi den beste online erfaringen. Vennligst bekreft at du godtar våre retningslinjer for retningslinjer for informasjonskapsler. Aksepterer Nedgang

Battersea Arts Centre

London, Storbritannia

Når renovasjonen av Londons historiske Battersea Arts Centre etter mange års hard arbeid nærmet seg ferdigstilling, ble bygningens Grand Hall ødelagt av en stor brann. Som ledende prosjekt arkitekt gjorde Martin Lydon fra Haworth Tompkins det meste ut av en forferdelig situasjon ved å vårsomt restaurere hallen og legge til et vakkert konsept.

Forhenværende rådhus

«Vi begynte arbeidet på Battersea Arts Centre i 2006», sier Lydon. «Teaterselskapet Punchdrunk fremførte promenade-forstillinger på de mange forskjellige stadier av byggearbeidet, med den store finalen i den Grand Hall. Etter vi hadde hjulpet med å forvandle bygningen til deres forestilling, fikk vi tanken om å forvandle bygningen på en mer permanent måte. Vi bestemte oss for å bruke et antall år på å storrenovasjon av det vernede, historiske rådhuset som i dag huser BAC.»

Del av folkets daglige liv

I 2015, mens renovasjonen var godt underveis, ble Grand Hall skadet av brann. Lydon: «Det historiske ytre mursteinskallet overlevde, men resten ble tapt, også taket. En tragedie ettersom Hallen er elsket av så mange folk i det omliggende samfunn. Noen giftet seg her, det er en del av folkets daglige liv. Så, når det ble bestemt at hallen skulle bygges opp igjen, var det en utfordring for oss å bevare og ære minnet til den gamle hallen og forbedre den på samme tid.»

«Folk fikk rett og slett hakeslepp når Grand Hall ble gjenåpnet. Det er ett av de mest spennende rom for arrangement i London.»

Mange lag av tid

Haworth Tompkins startet med mange viktige redningstiltak og kontroller av den strukturelle stabiliteten. Når alle bygningsrester var fjernet skjedde det noe magisk. Lydon: «Vi kom inn hallen og ble forbauset over skjønnheten i teksturen til overflatene som var full med arr og blemmer. Brannen hadde avslørt mange lag av tid og laget en utrolig fin patina, dermed tok vi det som et konsept.»

«Du kan se at det er et nytt gulv, men det hører til i rommet. Det kommuniserer med alle andre deler.»

Som om de aldri forlot stedet

Hallen ble helt gjenoppfunnet, mer fleksibelt og teknisk overlegen med det taket som et vakkert midtpunkt. «Vi monterte et nytt takgitter av kryssfiner som følgte mønsteret til det opprinnelige hvelvede gipstaket «Deretter brukte vi et gulv fra Hakwood for å skape en forbindelse mellom de gamle veggene og det nye taket, og dette fungerte flott. Åpningen av hallen var et emosjonelt øyeblikk. Folk ble aldeles forbløffet. Til tross for de store forandringer føler folk at de aldri forlot stedet – det føles som det samme rommet.»

Benyttede produkter
Gulv Laren FSC, Dutch Scrape Collection
Grader Rustic
Finish Olje
Tykkelse 20 mm (3/4")
Plank widths 180 mm (7")
Flere prosjekter
Salg

Berrini One

São Paulo, Brasil
Salg

National Gallery

London, Storbritannia
Lukke