Facebook Pixel
Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre vårt nettsted og gi den beste online erfaringen. Vennligst bekreft at du godtar våre retningslinjer for retningslinjer for informasjonskapsler. Aksepterer Nedgang

Perse School

Cambridge, Storbritannia

Perse School i Cambridge utviklet en kjempeplan i 2012 for å utvide skoleområdet. Haworth Tompkins ble leiet inn i 2014 for å designe en ny og sentral gårdsplass og det nye senteret for skuespill og performancekunst på sørsiden. Arkitektene valgte å bruke høstfarger og et åpent design som nydelige integrerte bygningen og landskapet.

Åpent og lyst

«Den nye foajéen er åpen og lyst, og ønsker besøkende velkommen tvers over landskapet» sier hovedarkitekten Jessica Daly. «To hjørnedører gir tilgang til foajéen fra gangstiene og ekstra dører i midten kan, på en fin dag, åpnes for å la folk bevege seg fritt inn og ut. Fargene fra landskapet påvirket materiale og fargepaletten for bygningen som bruker selvferdige og naturlige materialer i nøytrale toner, med høstfargede blikkfang i tekstiler og bekledningen.»

To distinke områder

Foajéen er et lyst og åpent rom med en takhøyde tre ganger en vanlig takhøyde, den inneholder et utstilingsområde og et øvingsrom. «Vi brukte bøk LVL-tømmer i diagridstruktur og brungule murstein, som er et vanlig syn i Cambridge, sier Daly. Konstruert eikegulv i øverste etasje og bak i foajén komplimenterer de lyse fargene i materialene. Det var viktig å skille mellom det lyse rommet som er foajéen og det mørke lukkede audiotorium. Derfor gjenspeiler materialene i audiotoriumet tilbake til foajéen, men er mye mørkere. Døren som leder inn til audiotoriumet er designet som svarte ‘utkut’ i den brukgule mursteinsveggen til audiotoriumet. Dette gir besøkende en innleding til den mørkere fargepaletten som forsterkes av et mørkt eikegulv.»

Den største designmessige utfordringen var å skape en bygning som kan bestå det daglige skolelivet, og være et teater av profesjonell standard som kan huse spente studenter

En bestemt utfordring

En bestemt utforing var måten bygningen skulle fungere både som et skolebygg og ha utseende til et profesjonelt teater. Daly: «Materialene måtte tåle den daglige slitasjen fra studentene i løpet av skoledagen, men samtidig innby respekten av et profesjonelt teater åpent for publikumet. Vi valgte materialer og detaljer som ikke bare er formelle og vakre, men som også eldes grasiøst. Hakwoods eikegulv ga en vakker overflate som fungerer meget bra sammen med paletten, og som eldes grasiøst heller en å fort fremstå som skadet.»

Fotografi: Philip Vile og Fred Howarth

Benyttede produkter
Gulv Savoy, Sierra Collection
Grader Classical
Finish Olje
Tykkelse 20 mm (3/4")
Plank widths 180 mm (7")
Flere prosjekter
Salg

Apt

London, Storbritannia
Salg

Hanel Wine Cellar

St. Johann, Østerrike
Salg

Intility

Oslo, Norge
Lukke